Papa potrošio milion dolara za odmor

RIM, 18. oktobar 2007. (FoNet) - Da ni pape više nisu ono što su nekada bili - skromni čuvari vere, pokazao je podatak da je Benedikta XVI potrošio milion dolara za godišnji odmor koji je proveo u Dolomitima, na severoistoku Italije. To je toliko šokiralo jednog italijanskog sveštenika da je on, u otvorenom pismu, ustao protiv "privilegije kaste" koja nikako ne ide sa Hristovim  siromaštvom i skromnošću. 

Otvoreno pismo oca Armanda Treviziola, poznatom po brojnim akcijama pomoći sirotinji,  prvo je objavljeno u levičarskom listu "Unita", a potom i u ostalim italijanskim medijima. 

"Dragi papa, to nije u redu. Kad se pogledaš u ogledalu, tvoje lice treba da bude lice Hrista na zemlji. Ali kako na takvom letovanju možeš da ličiš na Hrista, mog i tvog učitelja, koji nije imao ni kamen da stavi pod glavu", stoji u pismu oca Treviziola. "Isuviše je tvojih sinova koji ne znaju za letovanje da bi ti mogao sebi da dopustiš takvo razbacivanje novca", navodi sveštenik. 

Papino letovanje u mestu Lorencađo di Kadore u Dolomitskim Alpima od 9. do 27. jula, koštalo je milion dolara, piše list "Unita".  

Pogledajte još