Za subotu, 6. novembar 2010. godine

BEOGRAD, 6. novembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili posledicama zemljotresa koji je u noći između utorka i srede pogodio Kraljevo, političkim i ekonomskim temama.

ALO - "Država se bogati na zemljotresu", list piše o tome da za svaku SMS poruku koja se pošalje za žrtve zemljotresa država uzima 14 dinara na račun PDV-a.

BLIC - Utiske iz posete predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru list donosi pod naslovom "Reči očeva i majki nestalih urezale su mi se u sećanju". "Porodila se na trotoatu, nisu je pustili u bolnicu", o porodilji koju su vratili sa prijavnice Urgentnog centra u Čačku. "Poginula dva vojna lica", o teškoj saobraćajnoj nesreći kod Velike Plane.

VEČERNJE NOVOSTI - "Penzije će ipak pratiti plate", o dogovoru Vlade Srbije i sindikata. "Uskoro niže carine na automobile" list piše o smanjenju dažbina na uvoz vozila iz EU. "Detektivi jure ubicu devojčice", Novosti saznaju da privatni agenti iz Nemačke i Srbije traže monstruma koji je ubio Milicu Barašin (16). O teškoj saobraćajnoj nesreći kod Velike Plane "Poginuli vojnik i zastavnik". O poskupljenju hleba list piše "'Sava' sada 44 dinara".

DANAS - O zemljotresu o Kraljevu list piše pod naslovom "Opasnost za već oštećene objekte". Intervju sa predsednikom Izvršnog odbora SPS-a Brankom Ružićem list donosi pod naslovom "Dačić i pre Kongresa izabran za lidera". List prenosi i izjavu ministarke pravde Snežane Malović "Stalni saveti u decembru"

KURIR - "Stojković čeka dete!" naslov je teksta uz sliku preko gotovo cele naslovne strane o golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću i njegovoj supruzi Bojani koji će u maju postati roditelji. "Poginula dva pripadnika VJ", o teškoj saobraćajnoj nesreći kod Velike Plane.

POLITIKA - Pod naslovom "Predizborna kampanja oterala MMF" list piše o završetku pregovora Vlade Srbije i te finansijske institucije, a posledice nedavnog zemljotresa u Kraljevu list donosi pod naslovom "Cele ulice opasane žutim trakama". "EK: Srbija veoma unapredila regionalnu saradnju", o izveštaju o napretku Srbije koji će biti usvojen 9. novembra.

PREŠ - O drami porodice Andrić iz Donje Sirče kod Kraljeva "Zemljotres im za minut srušio život". "Hapsite me, ali Preševo će biti u Velikoj Albaniji!", list prenosi izjavu potpredsednika SO Preševo Orhana Redžepija.

Pogledajte još