Druga Corporate Innovation Conference u Srbiji uspešno završila "Potragu za novim poslovnim modelima"

Konferencija posvećena korporativnim inovacijama u Srbiji, koju po drugi put organizuje ICT Hub, okupila je preko 350 učesnika sa željom da predstavi načine na koje kompanije mogu da (p)ostanu konkurentne na tržištu i dođu do novih izvora prihoda, pružila je i globalni osvrt na temu korporativnih inovacija, ali i predstavila primere kompanija koje uspešno uvode inovacije u Srbiji i okruženju.

Otvarajući konferenciju, Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a, izjavio je:

- Kompanije koje budu opstajale u budućnosti, opstajaće prevashodno zato što će razumeti načine na koje treba da rukovode inovacijama, da raspolažu resursima - materijalnim i nematerijalnim - i da primenjuju aktuelne inovacione prakse. Isto tako, veoma je važno da imaju zacrtan cilj i viziju, jer će samo potpuna posvećenost tom cilju obezbediti dovoljno jak motiv za neprekidnu borbu na tržištu i stvarati stalnu potrebu za usavršavanjem i osavremenjivanjem poslovnog modela.

Učesnici konferencije imali su priliku da čuju na koji način se inovacije mogu transformisati u merljive poslovne rezultate, kao i da se iz prve ruke upoznaju sa najnovijim poslovnim trendovima na tržištu. Svoje viđenje o različitim izazovima poslovanja i potrebi za prilagođavanjem brzim promenama na tržištu, dali su eksperti Filip Horvat, Manu Volens, Afonso Rebelo De Susa i drugi.

Takođe, posetioci konferencije su se u okviru EXPO zone upoznali sa radom nekih od najuspešnijih srpskih startap kompanija i uživo videli hardverske i softverske inovacije koje su ovi startapi razvili i na kojima i dalje rade.

- Drago nam je što smo deo konferencije koja zagovara konstantno razvijanje i usavršavanje našeg tržišta. Našu kompaniju je pokrenulo dvoje mladih inženjera iz Kraljeva koji su primetili veliki problem u reciklaži ambalažnog otpada. Osmislili smo proizvod koji će pomoći u rešavanju problema naših sugrađana, a već i izvozimo u devet zemalja i jedna smo od prvih domaćih startap kompanija koje su ušle na afričko tržište - izjavio je Nemanja Janić, osnivač startapa Solagro.

Corporate Innovation Conference organizuje ICT Hub, pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.