Važna pobeda protiv Kine

BEOGRAD, 7. novembra 2010. (Beta) - Selektor ženske odbojaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da današnja pobeda nad Kinom na Svetskom prvenstvu u Japanu najviše znači njegovom timu za nastavak takmičenja.

"Mnogo nam znači ova pobeda. Manje u smislu plasmana, više za to da ne padnemo. Da smo pretrpeli i treći uzastopni poraz, teško bi to palo ekipi i pokvarilo bi utisak. Pobeda nam više znači za nastavak takmičenja", rekao je Terzić posle trijumfa od 3:1.

Srbija je izgubila od Japana 3:1, a juče i od Turske 3:0.

"Doživeli smo jedan kiks na šampionatu, protiv Turske. Protiv Japana smo dobro odigrali i ne mogu to da nazovem 'kiksom'. Izuzetno smo zadovoljni igrom, odigrali smo jednu od taktički najboljih utakmica u poslednje vreme", rekao je selektor.

Terzić je ekipi prepustio sve zasluge za dobru igru posle jučerašnjeg lošeg nastupa.

"Neki put ekipa uspe da se vrati, neki put ne. Devojke su te koje igraju. Trener je tu da napravi šta može, da ih motiviše, da pomogne, ali one su te koje igraju i one su odlučile da ne odigraju kao juče i da poboljšaju bukvalno sve elemente igre", rekao je on.

Sledeći protivnik Srbije je branilac titule Rusija.

"Nema tu šta da se priča, to je najlakša utakmica na prvenstvu. Oni ne samo da su aktuelni prvaci i ne samo da su neporaženi ovde, nego su sve utakmice dobili lako. To znači da protiv njih treba da odigramo najopuštenije, najbolje, najjače", rekao je selektor.

Terzić je naveo da ekipa ne može da računa na pobedu protiv Rusije.

"Tražićemo svoju šansu. Treba da budemo dosadni, da ne dozvolimo nijedan lak poen. Niko ne može da računa na pobedu protiv Ruskinja, ali mi smo danas pokazali da i nas ne treba prerano otpisivati. Nadam se da ćemo sutra odigrati baš ovako", rekao je Terzić.

Dizač Maja Ognjenović rekla je da je ekipa ispunila ono što se dogovorila.

"Zbili smo redove, pokušali smo da delujemo bolje nego juče. Nije bilo lako, pošto je jučerašnji poraz bio težak. Kina je jak protivnik, igrali smo sa njima prijateljske utakmice. Znali smo da su iskusna i kvalitetna ekipa...Važno je da smo se vratile u život. I dalje smo u priči", rekla je Ognjenovićeva.

Korektor Jovana Brakočević rekla je da je Srbija danas pokazala pravo lice i da tako treba da igra do kraja prvenstva.

"Dobro je što smo se vratile posle poraza od Turske. To nam je jako teško palo zbog igre koju smo prikazali. To definitivno nismo bili mi, ali desi se svakoj ekipi da ima loš dan...Drago mi je da smo pobedile Kinu, koja je bila treća na Olimpijadi, i treba da ovako nastavimo i do kraja šampionata", rekla je Jovana Brakočević.

Pogledajte još