Blan želi da zameni Fergusona

BEOGRAD, 10. novembra 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Loran Blan rekao je da želi da zameni Aleksa Fergusona na klupi Mančester junajteda kada škotski trener odluči da završi karijeru.

Ferguson (68) je 24 godine trener kluba sa Old Traforda, mediji spekulišu o mogućim naslednicima na klupi Junajteda, a najčešće se pominju trener Evertona Dejvid Mojes i šesf stručnog štaba Barselone Pep Gvardiola.

"Aleks Ferguson je kamen temeljac Mančester junajteda. Bilo bi veoma zanimljivo videti da li će on započeti posao oko dovodjenja svoje zamene. To bi bio veliki izazov, ali bih svakako bio zainteresovan", rekao je Blan britanskim medijima.

Blan je u karijeri igrao za Monpelje, Napoli, Nim, Sent Etjen, Okser, Barselonu, Marsej i Inter, a karijeru je 2003. godine završio u Mančester junajtedu, pod vodjstvom Fergusona.

"Bio bih veoma zadovoljan kada bih prešao u Junajted. Ali, svakom treneru će biti teško posle Aleksa. On je u klubu 24 godine i neće biti lako", rekao je Blan.

Blan je rekao da je za sada koncentrisan na posao u reprezentaciji Francuske, koja će 17. novembra igrati prijateljsku utakmicu sa Engleskom.

"Za sada nisam u Junajtedovom projektu. Imam drugih izazova", dodao je Blan.

Pogledajte još