MODA I NEKE DRUGE PRIČE: Lepotice i Miss Srbije 2019 organizovano posetile Sajam knjiga

Ovogodišnji sajam knjiga prošao je i u znaku lepote. Na štandu Prometeja organizovana je između ostalih i promocija knjige Dušanke Vranješević "Moda i neke druge priče". Kako je rekla autorka, "knjiga je svojevrsni priručnik namenjen svima koji se bave modom ili se spremaju da uđu u tajne modnog sveta". Otkrila je koliko je organizacija modnih događaja i pojavljivanje na pisti, bilo da ste dizajner ili model, veoma težak put. Knjiga je istovremeno i ispovest autorke koja je više od 50 godina rada provela u modnoj industriji o njenom iskustvu i snu koji je dosanjala.

Lepotice nisu bile samo pasivni posmatrači i slušaoci nego su bile aktivne u postavljanju pitanja i diskusiji o modi kroz vreme i šta se to promenilo do danas.

One su saznale da se iza sjaja na pisti uvek krije mnogo rada, truda, požrtvovanosti, entuzijazma, volje, odricanja, ljubavi i da je to zajednički imenitelj svih ovih godina. Smenjuju se nova lica, novi standardi, novi trendovi ali osnova je uvek ista.

Dizajneri Bata Spasojević i Marija Šabić su pomenuti u knjizi autora i zbog toga nisu krili zadovoljstvo. Lepotice iz Miss Yu kompanije pozirale su za prisutne u modelima pomenutih dizajnera sa knjigom u ruci autorke, koju su dobile na poklon.

Nakon promocije lepotice su shodno svojim interesovanjima posetile ostale štandove i kako rekoše zadržale su se na štandu Zavoda za udžbenike jer su se obradovale kad su videle knjige autorke i predsednice kompanije Vesne Jugović De Vinče, "Poslednja poruka Nelsona Mandele" i "Mandela's Code".

Autor: Nadlanu.com
Foto: Stanko Đajić Đaja

Pogledajte još