Partizan, Vojvodina i Sloboda u polufinalu Kupa

BEOGRAD, 10. novembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Partizana, Vojvodine i Slobode Sevojna plasirali su se u sredu u polufinale Kupa Srbije.

Partizan je u Nišu pobedio Sinđelić sa 4:0, Vojvodina je u Novom Sadu pobedila Jagodinu sa 1:0, dok su fudbaleri Slobode Sevojna u Lučanima pobedili Spartak sa 3:2.

Dvostruki strelac za Partizan na niškom Čairu pred oko 5.000 gledalaca bio je Marko Šćepović, a po gol su postigli Saša Ilić i Almami Moreira.

Partizan je od početka krenuo sa napadima, a prve dve prilike promašio je kapiten Mladen Krstajić. Prvo je slabo zahvatio loptu glavom posle šuta Nemanje Tomića, dok je u 14. minutu, posle dobrog dodavanja Ilića, izbio ispred golmana ali je promašio loptu.

Tri minuta kasnije Partizan je poveo nakon što je Šćepović dobro primio loptu i sa oko 15 metara precizno šutirao u golmanov desni ugao.

Fudbaleri Sindjelića su posle gola zaigrali bolje, oslobodili se pritiska i u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili golmana Vladimira Stojkovića, pre svih Milan Djordjević, ali ipak nisu uspeli da postignu pogodak.

Do kraja poluvremena Radosav Petrović je probao šut sa oko 25 metara, ali je domaći golman sigurno intervenisao.

Vodjstvo crno-belih na početku drugog poluvremena, u 49. minutu, duplirao je Saša Ilić. Partizan je nakon toga nastavio da napada, a do novog pogotka čekalo se do 71. minuta, kada je vidjena najlepša akcija na utakmici.

Moreira je primio loptu van šesnaesterca, prešao tri, četiri protivnička igrača i šutirao, lopta se odbila o stativu i ušla u mrežu. Gosti su do kraja utakmice sigurno igrali, a konačan rezultat postavio je Šćepović u 90. minutu, posle dobrog dodavanja Petrovića.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom terenu Jagodinu sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Oumaru Abubakar u 89. minutu.

Fudbaleri Slobode Sevojna su do plasmana u polufinale došli pobedom protiv Spartaka od 3:2.

Sloboda je povela preko Nemanje Arsenijevića u 13. minutu, a 15 minuta kasnije izjednačio je Vladimir Torbica.

Domaći su u završnici, za minut postigli dva gola i stekli veliku prednost. Prvo je u 42. minutu strelac bio Njegoš Goločevac, a prednost od dva pogotka doneo je Radan Šunjevarić.

Spartak je u četvrtom minutu nastavka smanjio na 2:3 preko Aleksandra Noskovića, ali do kraja utakmice nije uspeo da izjednači i da do plasmana u polufinale dodje posle izvodjenja penala.

Branilac trofeja Crvena zvezda igra večeras od 18 sati na svom stadionu protiv drugoligaša Teleoptika.

Rezultati utakmica četvrtfinala Kupa Srbije:

Sindjelić - Partizan 0:4

Šćepović 17',90'
Ilić 49'
Moreira 71'
=========================================

Sloboda Sevojno - Spartak 3:2

Arsenijević 11' Torbica 28'
Goločevac 42' Nosković 49'
Šunjevarić 43'
=========================================

Vojvodina - Jagodina 1:0

Abubakar 89'
=========================================

Crvena zvezda - Teleoptik (18.00)

Pogledajte još