Uspostaviti regionalni mir na evropskom temelju

STRAZBUR, 10. novembra 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić istakao je u sredu u Strazburu da je uspostavljanje regionalnog mira na čvrstom, evropskom temelju jasan zadatak i da ne treba postavljati nove prepreke na tom putu.

"Pred svima nama je jasan zadatak da u dogovoru radimo i završimo izgradnju zdanja regionalnog mira na čvrstom, evropskom temelju, temelju koji je izgrađen promišljanjem, kreativnošću, strpljenjem i pre svega konsenzusom", rekao je Jeremić na sednici Komiteta ministara SE.

Ističući da ne treba postavljati nove prepreke na tom putu, Jeremić je rekao da treba udvostručiti napore, usmeriti se ka cilju i misliti na najbolje načine kako ga što brže postići.

"Da bismo ispunili ta obećanja, treba ne samo da mislimo kao istinski Evropljani već i da radimo kao istinski Evropljani", istakao je on.

Jeremić je izrazio zadovoljstvo izveštajem o ispunjavanju obaveza koje proističu iz članstva Srbije u SE, uključujući napredak u zaštiti ljudskih i manjinskih prava na nivou institucija i civilnog društva i reforme u oblasti vladavine prava, kao i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i procesuiranja ratnih zločina.

Pogledajte još