Kaluđerović odveo Zvezdu u polufinale

BEOGRAD, 10. novembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su na svom terenu pobedili Teleoptik sa 2:1, a oba gola postigao je Andrija Kaluđerović.

Zvezda je do pobede došla posle preokreta, pošto je drugoligaš Teleoptik poveo golom Gorana Antelja u 22. minutu. Kaluđerović je izjednačio u 49. minutu, a pobednički gol postigao je u 89.

Zvezda brani trofej u Kupu. Plasman u polufinale ranije danas izborili su Partizan, Sloboda Sevojno i Vojvodina.

Crveno-beli su imali više šansi u prvom poluvremenu, a goste je, kao i tokom celog meča, spasavao golman Nikola Petrović, koji je branio odlično.

Teleoptik je poveo u 22. minutu, posle serije grešaka Zvezdine odbrane. Oni su se dodavali ispred svog šesnaesterca, a onda su izgubili loptu, posle čega su se panično sudarali u pokušaju da je povrate.

Lopta je u gužvi pala ispred Gorana Antelja, koji je volejom sa 12 metara postigao gol.

Domaćin je imao još nekoliko šansi, a najizgledniju kada je Miloš Ostojić iz Teleoptika zamalo postigao autogol kada je hteo da izblokira pas Kadua.

Teleoptik je imao još jednu veliku priliku u prvom poluvremenu, kada su Nikola Trujić i Aleksandar Djoković izbacili iz igre celu odbranu Zvezde, ali je Djoković šutirao tik pored gola.

Slika se promenila u drugom poluvremenu, kada je Zvezda više napadala i bila mnogo agresivnija.

Akciju kod izjednačenja pokrenuo je Marko Vešović, koji je na poluvremenu zamenio Kadua. On je prošao po desnoj strani, centrirao do Kaludjerovića, koji je glavom doneo 1:1.

Zvezda je i ranije mogla da postigne pobednički gol, ali je Petrović branio izvanredno. Pobeda je došla u 89. minutu, kada je Dejan Milovanović prošao po desnoj strani i vratio Kaludjeroviću, koji je šutem iz prve sa oko 10 metara doneo 2:1 svom timu.


Kup Srbije, četvrtfinale

Sinđelić Niš - Partizan 0:4
(Šćepović 17, 90, Ilić 49, Moreira 71)


Sloboda Point Sevojno - Spartak Zlatibor voda 3:2

(Arsenijević 16, Goločevac 41, Šunjarević 42 - Ubiparip 32, Nosković 49)

Vojvodina - Jagodina 1:0
(Abubakar 89)


Crvena zvezda - Teleoptik 2:1
(Antelj 23 - Kaluđerović 49, 90)

Pogledajte još