NAPRAVITE SAME: Efikasne maske za sužavanje pora od prirodnih sastojaka

Pore su neohodne jer one kožu snabdevaju prirodnim uljima, ali problem je što se one često i lako zapuše pa dolazi do infekcija.

Na proširenje pora utiču geni i starenje, dva faktora koja su van kruga mogućnosti našeg delovanja i zato mesto da ih sprečimo možemo ih lečiti. Ako imate masnu kožu to može uzrokovati nakupljanje prljavštine i bakterija pa dolazi do proširenja pora, a s vremenom koža gubi na elastičnosti pa se pore proširuju.

Najvažnija stvar kad je u pitanju proširenje pora jeste da kožu lica održavate čistom i povremeno koristite maske za lice koje će automatski suziti pore. Recepti za dve koje možete napraviti sami.

Čudotvorno belance

Belance zaista čuda čini za kožu, a prva maska za sužavanje pora se sastoji samo od belanca. Sve što treba da uradite jeste da razbijete jaje, odvojite belance od žumanca i mutite belance viljuškom dok ne počne da se peni.

Uz pomoć četkice nanesite belance na lice u tankom sloju i ostavite da se u potpunosti osuši na koži. Biće vam potrebno oko 45 minuta. Nakon što se belance osušilo lice operite mlakom vodom.

Jaje, med i lekovito bilje

Za drugu masku potrebni su: kašika meda, jaje, po jedna kašičica sušene kamilice i sveže, sitno naseckane mente. Sve sastojke dobro izmešajte, nanesite na lice i ostavite da se u potpunosti osuši, a zatim isperite toplom vodom. Ova maska ne samo da će suziti pore nego će i osvežiti kožu lica i dati joj mladalački sjaj.

Izvor: Lifepressmagazin.com
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još