Dejvid Frankel snima film inspirisan TV takmičenjem

LOS ANĐELES, 11. novembra 2010. (Beta) - Dejvid Frankel, režiser filmova "Đavo nosi Pradu" i "Marli i ja", prihvatio je da režira ostvarenje nazvano "One Ćance" inspirisano istinitom pričom o neočekivanim uspehom jednog učesnika britanskog TV takmičenja.

Glavni junak je Pol Pots, debeljuškasti britanski prodavac mobilnih telefona i ljubitelj opere koji je 2007. učestvovao u programu "Britanija ima talenat" i zapanjio sudije i auditorijum svojim nastupom, objavio je sajt Dedlajn Holivud.

To će biti komedija koja Potsa prati od vremena kad je bio bucmasto dete koje je izraslo u trapavog gojaznog ljubitelja opere koji je zbog raznih nezgoda koje je doživljavao tokom života krio svoj spektakularni pevački talenat koji je otkrio tek nastupivši na televiziji. Pots je posle toga postao globalna operska zvezda, gostovao je širom sveta i prodao milione albuma.

Frankel, koji je upravo završio film "The Big Year" sa Džekom Blekom (Jack Black) planira da produkciju novog projekta počne u aprilu, verovatno u Velsu.

Scenario za "One Ćance" napisao je Džastin Zakam (Justin Zackham), autor "Liste poslednjih želja".

Pogledajte još