Novembar Fest - Garavi Sokak: Pozivamo vas na festival radosti i mesta snažne veze sa lokalnom kulturom!

Drugi “Novembar Fest” – novosadski festival kobasice i čvaraka - održaće se od 15. do 17. novembra na Novosadskom sajmu (Hala br. 6, ulaz iz Branka Bajića), i okupiće proizvođače mesa i suhomesnatih proizvoda iz celog regiona.

U petak, 15. novembra, prvog dana festivala, od 19.00, nastupiće tamburaši, a nakon toga, od 21.00, uslediće koncert “Garavog sokaka”.

Drugog dana festivala, 16. novembra, održaće se takmičenje u pravljenju kobasica, a od muzičkog programa tu je nastup Meškarki sa tradicionalnom slovačkom muzikom, nakon kojih će nastupiti lokalni tamburaši, a potom, od 21.00 i legenda tamburaške muzike – Zvonko Bogdan.

Trećeg dana festivala, u nedelju 17. novembra, osim tamburaške muzike i takmičenja u pravljenju kobasica, od 18.00, biće organizovana Disnotor večera (All inclusive).

Za vreme trajanja manifestacije, svi posetioci će uživati u nastupima tamburaških orkestara, kao i folklornih društava iz cele Vojvodine.

Upravo u susret ovako interesantnom programu i učesnicima, razgovarali smo sa Banetom Krstićem, čije će pesme iz grupe “Garavi Sokak” ulepšati dodatno i festival i novembar.

Od početka ste sa nama, "rame uz rame" sa svojim Novosađanima. Na koji način vidite publiku ovaj put?

- Nadam se da ćemo se, kao i prošle godine, lepo provesti i uživati u zdravoj domaćoj hrani. To će biti više jedno veselo komšijsko druženje nego koncert. Nadamo se gostima i iz inostranstva koji su najavili svoj dolazak.

Bane se slaže da je izuzetno bitno da postoje festivali ovakvog tipa, jer svojim trajanjem oni odišu radošću i snažnom vezom sa lokalnom kulturom – što upravo želi “Novembar Festu” svaki put sve intenzivnije i u budućnosti.

Kada pomislite na mesec novembar, koju svoju pesmu ćete sigurno izvesti svima koji posete festival? Zašto?

- “Biće bolje ako budeš tu”, jer ta pesma poziva da se pokrenete, i emotivno i fizički, i da učinite lepim jedno novembarsko veče u Novom Sadu, a to je najbolje u društvu osobe koju volite – završio je on.

Podsećamo da će posetioci biti u prilici da prisustvuju procesu pravljenja kobasica i čvaraka, ali i da probaju sve te ukusne đakonije.

Posebna atrakcija biće takmičenje u pravljenju kobasica gde će svoja umeća ukrstiti timovi – vojvođanskih sela, novosadskih kvartova, medija, kompanija i sportskih klubova.

Ulaz tokom tri dana festivala biće besplatan do 18.00, nakon čega će se naplaćivati, i to već po ceni od 200 dinara.

Festival organizuje kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Best Fest, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Kupovina karata na sajtu Gigs Tix-a: http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/2878-novembarfest .

Sve detalje programa možete saznati na linku: www.communications.rs/novembarfest2019.

Pogledajte još