Srbija će imati svoju aviokompaniju

BEOGRAD, 11. novembra 2010. (Beta) - Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u četvrtak da država čini sve za unapređenje vazdušnog saobraćaja i njegovo integrisanje u evropske tokove i dodao da će Srbija imati svoju vazduhoplovnu kompaniju.

"Sve vazduhoplovne vlasti u Srbiji, na čelu da Vladom Srbije, rade da se pitanje vazdušnog saobraćaja reši na najbolji način. Srbija će imati svoju vazduhoplovnu kompaniju primerenu uslovima u kojima danas živimo", rekao je on na skupu "Otvoreno nebo nad Srbijom", ali nije govorio o detaljima.

Mrkonjić je istakao i da "Srbija neće propustiti priliku da postane interkontinentalna avio destinacija". Govoreći o tome šta je do sada urađeno u oblasti aviosaobraćaja, on je naveo da je pored Zakona o bezbednosti vazdušnog saobraćaja, završen i master plan ukupnog saobraćaja u Srbiji za narednih 15 godina.

Mrkonjić je podsetio da je tim master planom predviđeno da Srbija ima 20 aerodroma, od kojih bi četiri ili pet bili za sletanje i velikih aviona, dok bi ostalo biti mali aerodromi.

Pogledajte još