Saobraćaj na mostu na Adi do kraja 2012.

BEOGRAD, 11. novembra 2010. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je u četvrtak da je planirano da most na Adi Ciganliji do kraja 2012. bude pušten u saobraćaj zajedno sa delom pristupnih saobraćajnica.

Na video prezentaciji novog mosta, Đilas je novinarima u Skupštini Beograda rekao da je planirano da se do kraja 2013. završi izgradnja pristupnih saobraćajnica koje će se, kako je naveo, širiti narednih godina.

"U Beogradu 40 godina nije napravljen most", podsetio je Đilas i dodao da će most na Adi Ciganliji biti dugačak 1.000 metara i da će bez pristupnih saobraćajnica koštati oko 120 miliona evra. Na primedbe opozicije iz SRS i DŠ da će troškovi zajedno sa pristupnim saobraćajnicama biti mnogo veći od te sume, Đilas je rekao da se "most ne gradi za sutra već za narednih sto godina".

Đilas je ocenio kao povoljne uslove po kojima Evropska investiciona banka daje Beogradu kredit od 90 miliona evra za izgradnju pristupnih saobraćajnica za most na Adi. Skupština Beograda u četvrtak je odobrila taj kredit.

Pogledajte još