Aerodrom Nikola Tesla najavio proširenje kapaciteta

BEOGRAD, 11. novembra 2010. (Beta) - Direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević najavio je u četvrtak da će sledeće godine taj aerodrom proširiti pristanišnu traku, takozvanu tranzitnu zonu, kako bi putnicima omogućio veću udobnost.

"Proširiće se i C platforma aerodroma, betoniranjem prostora veličine dva fudbalska igrališta, čime će se omogućiti parkiranje još većeg broja aviona i rasterititi elitna C platforma za moguće interkontinentalne letove", rekao je on na skupu "Otvoreno nebo nad Srbijom", koji su organizovali nedeljnik "Vreme" i Biznis info grupa.

Radosavljević je dodao da će aerodrom nastaviti snižavanje cena usluga. "Od 1. januara sledeće godine doći će do revidiranja našeg cenovnika za sletanje, koji će biti primereniji onome što postoji na aerodromima u okruženju", kazao je on, ali nije precizirao koliko će sniženje biti.

Beogradski aerodrom će, prema njegovim rečima, nastaviti da ulaže u nabavku opreme za prihvat i otpremu aviona i opreme za bezbednost.

Pogledajte još