Radnici Zastava oružja prekinuli štrajk

BEOGRAD, 11. novembra 2010. (Beta) - Radnici Zastava oružja iz Kragujevca okončali su protest ispred sedišta preduzeća Jugoimport SDPR, nakon dogovora sa čelnicima te kompanije o izmirenju dela neisplaćenih zarada zaposlenima, saopštili su predstavnici sindikata i poslodavci.

Predsednik sindikata Zastave oružje Dragan Ilić rekao je agenciji Beta da će preduzeće SDPR na račun Zastave oružje u petak uplatiti 34 miliona dinara pozajmice, a od tog novca radnicima će biti isplaćena akontacije za oktobar.

"U razgovoru je usaglašeno da se radi na daljem unapređenju međusobnih ugovornih odnosa", rekao je Ilić i dodao da će ostali detalji o neispunjenim obaveza prema radnicima biti razmatrani i u pregovorima sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i Vlade.

U zajedničkom saopštenju posle sastanka predstavnika Zastave oružje i Jugoimport SDPR-a koji je potpisao i predsednik sindikata, navodi se da su ta dva preduzeća do sada uložila značajne napore da se ublaže teškoće koje su nastale zbog otežanog plasmana robe na inostranom tržištu.

Pogledajte još