Montažne kuće za Kraljevo

KRALJEVO, 11. novembra 2010. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u četvrtak uveče u Kraljevu da je situacija u tom gradu pod kontrolom i da do početka zime niko u gradu ne sme ostati bez krova nad glavom.

Cvetković je novinarima rekao da će Vlada Srbije pokloniti 400 ili 500 montažnih kuća za građane koji su ostali bez smeštaja, a rebalansom budžeta za pomoć u obnovi Kraljeva obezbeđeno je 100 miliona dinara. "Postoji ozbiljan plan i studija države, tako da je situacija u Kraljevu pod kontrolom, ali moramo da budemo solidarni", rekao je Cvetković.

On je rekao da je u odnosu na njegovu prethodnu posetu Kraljevu, odmah posle zemljotresa koji je pogodio taj grad i okolinu 3. novembra, urađeno dosta na obnovi oštećenih zgrada. "Za to što je urađeno najveću zaslugu imaju ljudi iz Kraljeva, kao i oni koji su došli da pomognu u otklanjanju posledica koje je nanela ta prirodna katastrofa", rekao je Cvetković.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković rekao je da resorno ministarstvo i Vlada Srbije sa Kraljevom imaju svakodnevno višesatnu komunikaciju i da postoji jasan plan šta će sve biti urađeno u narednom periodu.

Pogledajte još