KORAK NAPRED: Tri trenda koja osvajaju beauty budućnost

Čini li se i vama da se beauty svet nikad brže nije razvijao? Danas se beauty fenomeni i trendovi formiraju na osnovu ideja proizvođača, koji su svojevrstan dogovor na potrebe konzumenata beauty industrije, pa se očekuje da beauty budućnost postane još nepredvidivija s obzirom na beauty trendove koji polako počinju da osvajaju beauty svet!

Izdvojili smo nekoliko beauty trendova koji tek rastu, ali sudeći po njihovoj popularnosti u svetu, možemo krajnje vizionarski predvideti da su to trendovi koji će obeležiti beauty budućnost.

Skindiet

S obzirom na raznovrsnost proizvoda za negu danas svaka od nas broji više od 3 proizvoda u svojoj skin care rutini. Verovatno je da u svom kupatilu većina žena ima serum, losion, ulje, tonik, penu, masku i još nekoliko must have proizvoda za negu lica. Međutim, već neko vreme brojni kozmetički gurui na društvenim mrežama pozivaju na štednju u nezi, a njihov glavni argument je da ćelije kože mogu apsorbovati samo određenu količinu supstanci koje na kožu nanosimo, sve što smo preko toga naneli uzalud su potrošeni proizvodi. U najgorem slučaju, višak proizvoda koji se zadržao na površini kože može izazvati svrab i iritacije. Novi trend poziva da našu kožu stavimo na dijetu, tako što ćemo količinu proizvoda koje koristimo svesti na minimum. Pokušajte da napravite detox za vašu kožu i primetićete kako će vaše kozmetičke police najednom opusteti, a vi ćete završiti sa univerzalnim serumom za lice za sve tipove kože.

Clean beauty

U duhu clean beauty trenda u prodaji je sve više proizvoda bez sulfata, parabena, mineralnih ulja i što je najvažnije, sve više njih odlučuje se za eko ambalažu. Međutim, kada je ovaj trend u pitanju, mnogi kozmetičari protestvuju, jer poručuju da se niko ne pita koliko je prirodna zamena za parabene i sulfate u stvari dobra za našu kožu.

Beauty aparati

Sve veći broj naprednih beauty aparata u službi lepote preplavio je kozmetičke salone. Vakum aparati za uklanjanje celulita, različite beauty masaže i lasersko uklanjanje akni, samo su neke od beauty inovacija za koje smo već imali priliku da čujemo. Naravno, tu su i mali kućni aparati za negu, koji pomažu da se opustimo, očistimo pore, uklonimo i zategnemo bore. Još jedan fenomen su i LED uređaji za dubinsko obnavljanje kože izlaganjem svetlosti.

Sudeći po ovim trendovima, tek nas očekuju mnogobrojne beauty inovacije, koje ćemo neizostavno isprobati, jer sve što nas čini lepima definitivno je must have na našoj wish listi.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još