Vlada je mogla da uradi mnogo više

BEOGRAD, 12. novembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da nije u potpunosti zadovoljan kako se vlada bori sa ekonomskom krizom i da je mogla da uradi mnogo više.

Tadić je u intervjuu listu Večernje novosti rekao da niko u vlasti ne sme da prima veću platu dok traje kriza i da će mere štednje u svim državnim institucijama biti još rigoroznije.

"Ovo vreme je trebalo da bude iskorišćeno za značajna poboljšanja u poljoprivrednoj proizvodnji. Mnogo više učinka trebalo je da bude u infrastrukturi, i ne pomažu objašnjenja da su kasnili projekti jer je očigledno da neće biti izgrađeni pravci na severnom kraku Koridora 10", rekao je Tadić.

On je kazao da su inspekcijske službe i borba protiv korupcije takođe primer da se ne radi dovoljno dobro. "Neko će morati da odgovara, kada se završi ova godina i usvoji budžet", rekao je Tadić.

Upitan da li to znači rekonstrukciju vlade, on je rekao: "Svi koalicioni partneri moraju da preuzmu odgovornost. Prosto, ne postoji sektor u kojem nema problema i očigledno je da se oni nedovoljno brzo rešavaju. Zato svi zajedno treba da se dogovorimo kako stvari da popravimo".

Pogledajte još