Boston bolji od Majamija, prvi poraz Lejkersa

BEOGRAD, 12. novembra 2010. (Beta) - Košarkaši Bostona savladali su Majami sa 112:107 i drugi put ove sezone porazili ekipu koju mnogi smatraju za najvećeg favorita za šampionski prsten NBA lige.

Najzaslužniji za pobedu Bostona u noći između četvrtka i petka bio je Rej Alen, koji je pogodio prvih sedam šuteva za tri poena. Meč je završio sa 35 poena, dok je Pol Pirs pomogao sa 25, a Kevin Garnet sa 16, uz 13 skokova.

Lebron Džejms se istakao u Majamiju jer je ubacio 35 poena, a imao je i 10 skokova i devet asistencija, ali je njegov tim pretrpepo drugi uzastopni poraz na domaćem terenu.

Poraz su pretrpeli i aktuelni šampioni NBA lige Los Anđeles Lejkersi, koji su izgubili u Denveru sa 112:118.

Karmelo Entoni je predvodio Denver sa 32 poena i 13 skokova. Kobi Brajant je ubacio 34 poena za Lejkerse, više nego na bilo kojoj drugoj utakmici ove sezone, ali je tim iz Los Anđelesa prvi put teren napustio pognutih glava.

Čikago je na trećem meču večeri savladao Golden Stejt sa 120:90 uz 26 poena Luola Denga i 22 Derika Rouza, koji je imao i 13 asistencija.

Monta Elis je sa 24 poena bio najefikasniji u Golden Stejtu. Bivši srpski reprezentativac Vladimir Radmanović za 23 minuta na parketu postigao je devet poena i imao šest skokova.

Pogledajte još