Pomoćni trener Rej Vilkins otišao iz Čelsija

BEOGRAD, 11. novembra 2010. (Beta) - Pomoćni trener Čelsija Rej Vilkins napustio je londonski klub pošto uprava nije želela da produži saradnju sa njim.

"U ime svih ljudi u klubu želim da zahvalim Reju na svemu što je učinio za Čelsi. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", naveo je u saopštenju izvršni direktor Čelsija Ron Gurlej.

Čelsi nije naveo razlog za, kako britanski mediji navode, neočekivanu odluku.

Vilkins (54) je 1973. godine kao 17-godišnjak počeo igračku karijeru u Čelsiju, a u dva navrata je bio pomoćni trener ekipe sa Stamford Bridža.

Od 1999. do 2000. godine bio je pomoćnik Đanluki Vijaliju, a u septembru 2008. vratio se u Čelsi i asistirao Luisu Felipeu Skolariju, a zatim i Gusu Hidinku i sadašnjem treneru Karlu Ančelotiju.

U Ančelotijevoj biografiji, koja je objavljena pre dva meseca, italijanski trener je naveo da je Vilkins odigrao važnu ulogu u skorijim uspesima londonskog kluba, koji je prošle sezone osvojio "duplu krunu".

"Rej je jedan od malobrojnih, uvek prisutan, plemenit, čijim venama teče Čelsijeva plava krv. Njegovo srce kuca na dva jezika i to mi je mnogo pomoglo. Bez njega ništa ne bismo osvojili, a pogotovo ne bismo počeli prošlu sezonu supersoničnom brzinom", naveo je Ančeloti u autobiografiji.

Pogledajte još