Barton prihvatio optužbe i izvinio se Pedersenu

BEOGRAD, 11. novembra 2010. (Beta) - Fudbaler Njukasla Džoi Barton prihvatio je optužbe Fudbalskog saveza (FA) za nasilničko ponašanje i izvinio se igraču Blekburna Mortenu Gamstu Pedersonu jer ga je udario tokom utakmice.

Barton će biti suspendovan na tri utakmice.

FA ga je optužio za nedolično ponašanje jer je na sinoćnjoj utakmici protiv Blekburna pesnicom u grudi udario Pedersena, koji je posle toga pao na travu.

"Priznajem da sam pogrešio i prihvatam optužbe FA. Želim da se izvinim (treneru Njukasla) Krisu Hatonu, saigračima, našim navijačima i naravno Mortenu Gamstu Pedersenu i Blekburn Roversima", naveo je Barton u saopštenju.

"Ove sezone sam zaista uživao u fudbalu i iako sam tokom utakmica trpeo oštre startove, uspeo sam, izuzev juče, da ostanem smiren, da ne nasedam na provokacije i da nastavim sa igrom. Loše sam reagovao u toj situaciji i duboko žalim zbog toga", dodao je on.

Barton je u karijeri imao velikih problema sa ponašanjem. U maju 2008. godine, dok je igrao za Mančester siti, na treningu je napao saigrača Osmana Daboa, zbog čega je bio suspendovan i novčano kažnjen.

On je iste godine napao dve osobe u restoranu Mekdonalds, zbog čega je osuđen na šestomesečnu kaznu zatvora. Barton je priznao krivicu a u zatvoru je proveo 77 dana.

"Trudio sam se da neke stvari kontrolišem i mislim da sam pokazao da mogu da nastavim da igram i uživam ove sezone u fudbalu. Radujem se povratku u tim, kada mi istekne suspenzija, jer želim da pomognem klubu da nastavi sa dobrim rezultatima", rekao je Barton.

Pogledajte još