Majkl Medsen u crnogorskom filmu

Američki glumac Majkl Medsen (najpoznatiji po ulozi ubice sadiste Gospodina Plavog u filmu "Ulični psi" i Bada u "Kill Billu" Kventina Tarantina) trenutno u Baru snima akcionu dramu u crnogorskoj produkciji pod nazivom "As pik". Snimanje filma u režiji Draška Đurovića počelo je 9. novembra, a u filmu, pored holivudske zvezde, igraju i Mladen Nelević, Ana Vujošević, Danilo Čelebić, Branimir Popović, Moma Pićurići, Voja Krivokapić i nekoliko glumaca iz Češke, Švedske i Rusije.

Inače, radnja filma "As pik" se dešava devedesetih godina u srednjovekovnom gradu na moru i vrti se oko dvoje mladih koji se slučajno sreću pritisnuti starim osvetama i grehovima.

Kako piše "Blic", "holivudski glumac istakao je da mu je zadovoljstvo da radi u Crnoj Gori, mada nije znao šta ga očekuje" i dodaje:

- Voleo bih da dođem ponovo. Imam dobrog prijatelja koji je neko vreme proveo ovde i pričao mi najlepše stvari o Crnoj Gori, da sam na kraju poželeo da sam dođem i uverim se.

Zamoljen da uporedi Đurovića i Tarantina, Medsen je kazao da režisere ne treba upoređivati, jer to nije jednostavno:

- Iznenađen sam Đurovićevim poznavanjem američkih filmova. Svako ima svoj način rada, a publika ima viziju da je pravljenje filma jednostavno. Ali, nije, to je težak rad. Dugo se bavim ovim poslom i snimio sam mnogo loših filmova, ali, i mnogo dobrih.

Režiser Draško Đurović rekao je da mu je Medsen, pročitavši scenario, odmah javio da mu se sviđa koncept i lik koji bi trebalo da igra, a nada se da će premijera biti na nekom od međunarodnih festivala. Scene sa Medsonom snimane su u utorak i sredu u Baru i Ulcinju, dok je nastavak snimanja planiran za mart iduće godine.

Pogledajte još