UBIĆE ME TI ŠVAJCARCI: Dragana Tripić želela da proda stan u kojem je izvršila samoubistvo

Novinarka Dragana Tripić (58) prošle nedelje izvršila je samoubistvo u svom stanu u beogradskom naselju Mirijevo. Njeno beživotno telo pronašla je njena ćerka Aleksandra Stojadinović, a novinarka je u četvrtak 24. oktobra sahranjena na Lešću.

"Srpski telegraf" piše da je Dragana bila depresivna zbog posla i kredita koji je podigla pre nekoliko godina kako bi kupila stan.

Zlata Petrović ne može da se povrati otkako je čula šta se dogodilo sa njenom prijateljicom Draganom.

- Ta vest me je uništila, javili su mi na dan moje slave Sveta Petka. Imala sam goste. Preplakala sam slavu, sve mi je preselo. Draganu poznajem 30 godina, ona i ja smo se zvale Jabučarke. Poslednji put smo se čule kada je preminula mama Vanese Šokčić, tada me je zvala, ja nisam mogla da se javim. Onda mi je poslala poruku da me zove zbog Vanese. To je bio naš zadnji kontakt. Ima šest meseci - otkrila je Zlata.

- Kada sam poslednji put bila kod nje i kada sam sedela, pričale smo o svemu i svačemu. I ja joj kažem: "Ljubavi, kako ti je lep stan", a ona mi je odgovorila: "Neka ide u pi*ku materinu sve, znaš koje probleme imam, ubiće me ti švajcarci." Nije htela previše da davi, ali videlo se da je to tišti. Samo se na to žalila. Ja osetim po ljudima koje volim da li im je teško. Dva, tri puta sam joj rekla: "Drži se, mačkice", osetila sam da joj je teško. To je bilo pre dve, tri godine kada smo se družile. Žena nikada nije rekla da nema šta da jede. Svi mi imamo nešto o čemu ne pričamo. Dragana je bila dostojanstvena, verovala je u sebe. Svi smo od krvi i mesa, ne mora biti samo novac povod da čovek to uradi. Svi imamo to u glavi, ne znam šta sutra i ja mogu da uradim. Vlada neka depresija. Tamo gde je Dragana otišla, neka je bog čuva - kroz suze govori pevačica i dodaje:

- Vanesi je rekla da prodaje stan, pa da pita svog momka, koji je iz Pazara, da li neki Pazarci hoće da kupe stan, samo je to stigla da joj kaže.

Dejan Gavrilović, prvi čovek udruženja "Efektiva", koje se najviše bavi zaštitom bankarskih klijenata kaže da je Dragana imala kredit u švajcarcima.

- Mi smo nekoliko puta s njom išli u banku kako bi pokušala da reši probleme u otplati kredita. Ona je, kao i većina ostalih građana zaduženih u švajcarskim francima, prihvatila uslove leks specijalisa, koji je donela država, i po tom osnovu joj je dug umanjen, kao i ostalima, 38 odsto. Banka je ispala korektna i dodatno joj otpisala 50 odsto. Ona nam je čak u jednom trenutku rekla: "Dobro je, spasla sam se" - navodi Gavrilović.

Kako objašnjava sagovornik, Dragana je isplanirala da proda svoj stan u Mirijevu, za koji je i uzela kredit. Od dobijenog novca mogla je da otplati ceo dug banci i ostalo bi joj para da kupi neki manji stan.

- Šta je dalje pošlo po zlu i zašto svoj plan nije realizovala, zaista ne znam jer više s njom nismo bili u kontaktu - kaže Gavrilović.

Izvor: Republika.rs
Foto: Zadruga Official - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još