KATARINA ŠIŠMANOVIĆ ISKRENO O PRIVATNOM ŽIVOTU: Nisam mislila da u 36. godini neću imati dete

Voditeljka Katarina Šišmanović (36) ne voli da stvari ostavlja nedovršene, pa je zbog pauze u poslu, pošto se emisija "Sve za ljubav" koju je radila godinama više ne emituje, odlučila da osnovne, a zatim i master studije na beogradskom Fakultetu političkih nauka privede kraju.

- Radim od dvadesete godine i uvek sam imala neke obaveze. Pauza u poslu delovala mi je neobično, pa sam rešila da prvo završim osnovne studije. Apsolvirala sam u roku, ali sedam-osam godina nisam odlazila na fakultet. Kad je Ministarstvo prosvete saopštilo da će "stari studenti" posle određenog roka izgubiti pravo da okončaju visokoškolsko obrazovanje, angažovala sam se i dala sve ispite. Master sam odbranila 30. septembra, poslednjeg dana predviđenog roka za kraj studija. Smatram da ne valja stvari ostavljati nedovršene. Mislim da je tu u pitanju i karakter, ono što počnem moram i da završim.

Tema njenog rada bila je ekološka politika, smatra da je to budućnost, a pošto je zbog posla putovala po Srbiji, regionu i Evropi, uvidela je koliko je velika razlika u odnosu prema prirodni i njenom očuvanju kod nas i u inostranstvu.

- Ako želimo da budemo deo Evrope i sveta, moraćemo da našu ekološku politiku organizujemo na pravi način. Trebalo bi da veliku pažnju posvetimo održivom razvoju, problemu globalnog zagrevanja, očuvanju prirode i biodiverziteta. Volela bih da se angažujem u nekom ekološkom projektu.

Katarina već dugo razmišlja o deci i najveća joj je želja da postane majka.

- Oduvek sam znala da se to neće dogoditi mnogo rano, ali nisam mislila da u 36. godini neću imati dete. Mi planiramo jedno, a dešava nam se nešto potpuno drugo, ne odlučujemo baš o svemu. Bila sam ubeđena da će se to ostvariti kad budem poželela, sa pravom osobom, ali shvatila sam da to ne ide tako. Ipak, ne odustajem, desiće se jednog dana, sigurna sam. Za početak treba da se pojavi prava osoba, pravi emotivni partner.

Posle braka sa biznismenom Dejanom Kitićem i dugogodišnje veze sa vlasnikom produkcijske kuće Emotion Goranom Stamenkovićem, Katarina iščekuje novog muškarca.

- Imam udvarače, ali nema onog pravog. Nijednog muškarca s kojim sam bila nisam zamišljala, jednostavno se dogodilo da je u tom trenutku bio odgovarajući. Muškarac treba da me zaintrigira, da mi privuče pažnju, bude interesantan i da me inspiriše da i ja njemu budem interesantna. Mnogo puta se desilo da upoznam nekog fizički lepog, ali da s njim nemam šta da tražim jer među nama nema interakcije. Ipak, ne gubim nadu, verujem u čuda, ona se dešavaju. Kad neke stvari u životu ostvarimo i ispunimo, privući ćemo pravu osobu. Umem sama da funkcionišem, ali vrlo lako bih se prilagodila ako bi se pojavio neko s kime bi mi bilo lepše nego u onim momentima kad sam sama.

Voditeljka ne isključuje mogućnost ni da se eventualno podvrgne vantelesnoj oplodnji.

- Podržavam i razumem žene koje se odluče na taj korak. Međutim, radeći emisiju "Sve za ljubav" sretala sam se sa mnogo dece koja su odrasla bez roditelja i videla kolika može da bude njihova patnja. Nisam sasvim sigurna da bih se u čitav proces upustila sama, jer smatram da dete treba da zna ko su mu oba roditelja. Pitanje je da li bih u tom slučaju sebe nagradila ili dete kaznila.

Priznaje da se uželela televizije i da željno čeka nove angažmane.

- Nedostaje mi taj adrenalin. Televizija me je mnogo promenila, od zatvorene i povučene osobe, kakva sam bila do studija, došla sam u fazu da mogu da pričam sa svakim sagovornikom bez ikakvih problema. Kamere su me oslobodile unutrašnje nesigurnosti.

Izvor: Gloria.rs
Foto: katarina_sismanovic/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.