ZA SAVŠENO ISTAKNUT POGLED: Koja senka je idealna za vašu boju očiju?

Prvo i osnovno pravilo pri kupovini senke je da nikada ne kupujete onu koja je kao vaša boja očiju, jer će ih vizuelno "progutati" umesto istaći.

Drugo pravilo je da obratite pažnju na komplementarne boje, odnosno boje koje se međusobno ističu.

Treće pravilo bi bilo da su tamno plava i srebrna senka nepogrešiva kombinacija ukoliko ste i dalje nesigurne.

Četvrtim pravilom vam ukazujemo na to da ćete kombinovanjem tri nijanse postići najlepše rezultate – srednju nijansu nanesite od trepavica pa do kraja kapka, potom četkicom (ili prstom) umekšajte ivicu senke. Zatim nanesite tamniju olovku tik uz trepavice a onda i tamniju nijansu u prevoj iznad kapka – a onda i tu ivicu ublažite četkicom. Na kraju, svetla nijansa na sredini kapka i tik ispod obrva će svemu tome dati efekat svežine i "otvoriti" oko. Pre nanošenja senke, na kapak nanesite podlogu. Kao podlogu možete iskoristiti korektor koji inače koristite.

Plave oči

Smeđe i nijanse boje cigle najviše laskaju plavim očima. Takođe, dodatno ih ističe i smokey efekat – dakle tamni smeđi tonovi ili potpuno crna senka. Oni hrabriji se mogu poigrati čak i sa bojom ciklame. Napomenućemo i da su plave oči i crni ajlajner zaista najbolji prijatelji.

Zelene oči

Ljubičasta senka je verovatno "krojena" prema zelenim očima. Pored ljubičaste, pokušajte ukombinovati i smeđe ili zlatne tonove, kao i nežnu boju breskve ukoliko želite neprimetniji i svedeniji make up.

Smeđe oči

Topli smeđi tonovi su definitivno najzahvalniji za kombinovanje – nežno roze i nijanse boje šampanjca, smeđe, tamno plave se odlično snalaze u kombinaciji sa njima. No i ovde imamo nekoliko pravila. Morate znati da svetli tonovi vizuelno povećavaju vaše oči a tamne senke i olovke postižu sasvim suprotno. Poželjno je da prilikom jačeg šminkanja izbegavate crnu senku ili olovku, ona u tamijim plavim ili braon nijansama će postići mnogo bolji efekat. Ukoliko nanesete tamniju olovku duž celih kapaka, vizuelno ćete "zatvoriti" oko, pa pokušajte da preskočite unutrašnje uglove očiju pri sledećem šminkanju. Za jednostavan make-up smeđih očiju je dovoljna pastelna nijansa senke i dva sloja maskare.

Izvor: Prva.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.