Legenda tamburaške muzike - Zvonko Bogdan na drugom Novembar Festu

Drugi “Novembar Fest” – novosadski festival kobasice i čvaraka – održaće se od 15. do 17. novembra na Novosadskom sajmu (Hala br. 6, ulaz iz Branka Bajića), i okupiće proizvođače mesa i suhomesnatih proizvoda iz celog regiona.

U petak, 15. novembra, prvog dana festivala, od 19.00, nastupiće tamburaši, a nakon toga, od 21.00, uslediće koncert “Garavog sokaka”.

Drugog dana festivala, 16. novembra, održaće se takmičenje u pravljenju kobasica, a od muzičkog programa tu je nastup Meškarki sa tradicionalnom slovačkom muzikom, nakon kojih će nastupiti lokalni tamburaši, a potom, od 21.00 i legenda tamburaške muzike – Zvonko Bogdan.

Trećeg dana festivala, u nedelju 17. novembra, osim tamburaške muzike i takmičenja u pravljenju kobasica, od 18.00, biće organizovana Disnotor večera (All inclusive).

Za vreme trajanja manifestacije, svi posetioci će uživati u nastupima tamburaških orkestara, kao i folklornih društava iz cele Vojvodine, a kako smo se proveli prošle godine možete pogledati OVDE.

Bilo bi izlišno objašnjavati zašto je Zvonko Bogdan mainstream tamburaške i starogradske pesme, a poseban deo folklorne tradicije koju će svaka generacija sa radošću učiti i pamtiti.

Festival i novembar će biti u njegovom ruhu – nosiće poznate mirise ravnice, prošlih dana, boemskog života, Dunava. Njegov repertoar je pun pesama o ljubavi, konjima koji slobodno jure, o ženama.

Zvonko Bogdan nije poznat samo kao interpretator, već i kao kompozitor, slikar, pesnik i džokej sa karijerom dugom preko 50 godina. Svoju prvu autorsku pesmu „Svake noći tebi pevam“ snimio je 3. decembra 1968. godine. Jedna od pesama po kojoj je poznat, a koju je sam komponovao je “Ej, salaši na severu Bačke” koju je napisao 16. februara 1971.

Posetioci Novembar Fest-a uživaće u prelepim melodijama i stihovima i uz Bogdana u sav glas zapevati svima vrlo dobro poznate hitove kao što su: “Fijaker stari”, “Rastao sam pored Dunava”, “Bunjevačko prelo”, “Čamac na Tisi”, “Ko te ima taj te nema” i mnogim drugim.

Podsećamo da će posetioci biti u prilici da prisustvuju procesu pravljenja kobasica i čvaraka, ali i da probaju sve te ukusne đakonije.

Posebna atrakcija biće takmičenje u pravljenju kobasica gde će svoja umeća ukrstiti timovi – vojvođanskih sela, novosadskih kvartova, medija, kompanija i sportskih klubova.

Ulaz tokom tri dana festivala biće besplatan do 18.00, nakon čega će se naplaćivati, i to već po ceni od 200 dinara.

Festival organizuje kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Best Fest, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Kupovina karata na sajtu Gigs Tix-a: http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/2878-novembarfest .

Sve detalje programa možete saznati na linku: www.communications.rs/novembarfest2019.

Pogledajte još