Stefana Veljković: Nećemo se unapred predati

BEOGRAD, 12. novembra 2010. (Beta) - Odbojkašica Srbije Stefana Veljković rekla je da će njena ekipa pružiti snažan otpor i da se neće unapred predati protiv Italije, u prvoj utakmici u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"U ekipi je super atmosfera pred važan meč sa Italijom. Svetsko prvenstvo još traje, imamo motiva i želje da igramo protiv ovako
jake ekipe, za koju nisam očekivala da će igrati za plasman od 5. do 8. mesta. Italijanke su iskusnije i starije, igraju u jačoj ligi, ali
bez obzira na sve, mi se u nijednom trenutku ne predajemo, pružićemo maksimalan otpor", rekla je Veljkovićeva.

Reprezentacija Srbije sutra od 10 sati igra protiv Italije, prvu utakmicu u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta. U drugoj utakmici igraće Nemačka i Turska. Ekipe koje ostvare pobede igraće za peto mesto, a poraženi timovi igraće za sedmo mesto.

Reprezentativka Srbije Milena Rašić rekla je da se ekipa dobro pripremila za duel sa Italijom, ali da će dati sve od sebe kako bi pobedila i igrala za peto mesto.

"Zapao nam je najteži protivnik za ovu prvu utakmicu za plasman. Dobro smo radile na treningu i dobro smo se pripremile za sutrašnji meč. Daćemo sve od sebe da pobedimo i borimo se za peto mesto. Italija igra istu odbojku kao mi, znamo šta nas očekuje. Imaju dobre pojedince, ali dobri su i kao ekipa. Nadam se pobedi", rekla je Rašićeva.

Reprezentativka Sanja Malagurski želi pobedu protiv Italije.

"Svetsko prvenstvo još traje, ekipa treba da bude u raspoloženju kakvo je potrebno da bismo maksimalno odigrale i pobedile. Želimo pobedu jer nam obezbedjuje borbu za peto mesto", rekla je Malagurski.

Pogledajte još