FSS se neće žaliti na kaznu Uefe

BEOGRAD, 12. novembra 2010. (Beta) - Fudbalski savez Srbije (FSS) neće se žaliti na kaznu koju mu je Evropska fudbalska unija (Uefa) izrekla zbog prekida utakmice sa Italijom u Đenovi.

"Detaljna analiza i procena pravnog tima Saveza ukazuju da žalba ne bi imala pozitivnog efekta", obrazložio je FSS u saopštenju danas objavljenom na zvaničnom sajtu te organizacije.

Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na stadionu "Luidji Feraris" prekinut je u šestom minutu zbog divljanja srpskih huligana, pa je registrovan službenim rezultatom od 3:0 za Italiju.

Srbija je kažnjena i igranjem naredne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, sa Severnom Irskom, pred praznima tribinama u Beogradu. Još jednu utakmicu Srbija bi igrala pred praznim tribinama u slučaju da se problemi ponove u naredne dve godine.

Navijači iz Srbije do kraja kvalifikacija neće moći da putuju na utakmice na gostovanjima, a FSS će morati da plati i novčanu kaznu od 120.000 evra.

"Odluka o prihvatanju izrečenih kaznenih mera usledila je posle detaljne analize iscrpno dostavljenog obrazloženja kontrolne i disciplinske komisije Uefe, procene pravnog tima Saveza i niza konsultacija i razgovora čelnika FSS-a", navodi se u saopštenju.

Pogledajte još