DESET ZNAKOVA DA VAM JE POTREBAN NOVI PUDER: Nijansa mora da bude dobra, a rok trajanja ispravan

Svrha pudera je da prekrije mane na koži i ulepša nas. Ako ne ispunjava jedan od svojih glavnih zadataka, to je očigledan znak da nešto s njim nije u redu. Ali ponekad je to malo teže detektovati i mnogima uopšte ne padne na pamet da uzrok njihovih problema sa savršenim izgledom može da bude loše odabrani puder.

Deset jasnih pokazatelja da vam je potreban novi puder:

Puder nije iste boje kao vaš vrat

To je najjasniji znak koji odaje da ste odabrali pogrešnu nijansu pudera, ali i jedna od najčešćih grešaka. Ako ne želite da vam glava odskače od ostatka tela, birajte nijansu pudera koja se podudara s tonom kože na vašem vratu.

Pore izgledaju šire

Puder bi trebalo da vam pruži besprekoran ten i prekrije proširene pore, plikove, mitisere i sve druge nepravilnosti na licu. Ako vaš to ne radi, vreme je da nađete bolji.

Ten vam je loš

Ako vam u kasnijim godinama i dalje često izbijaju plikovi i akne, razlog tome može da bude puder koji vam ne odgovara. U tom slučaju definitivno se isplati da isprobate neki drugi puder, jer možda tako rešite i probleme s tenom.

Puder vas pecka

Iako bi sami trebalo da prepoznate da je ovo loš znak, za svaki slučaj spomenućemo ga i mi. Puder uopšte ne bi trebalo da osetite na koži, a ako izaziva svrab, peckanje, crvenilo ili bilo koju drugu reakciju, odmah ga bacite u smeće.

Izgledate kao da nosite masku

Puder bi trebalo da bude neprimetan, a ako se jako ističe na licu, onda vas sigurno ne čini lepšima. Moguće je da se pogrešno šminkate, ali i da je puder koji koristite previše gust. Isprobajte neku lakšu formulu ili, možda, BB kremu.

Ne prekriva nepravilnosti

Ako se, nakon što ste naneli puder na lice, plikovi i druge nepravilnosti još vide i puder svaki put morate da nanosite u slojevima, zamenite ga nekom gušćom formulom koja nudi bolje prekrivanje.

Sakuplja se u porama

Puder bi trebalo licu da podari mlađi izgled, a ako se nakuplja u sitnim boricama te ih tako dodatno ističe, vreme je da kupite novi.

Teško ga nanosite

Ako se puder teško razmazuje, to može biti znak da mu je istekao rok, ali i da je u njega ušao vazduh jer ste ga ostavili otvorenog. U svakom slučaju, s tim puderom se možete oprostiti.

Počeo je da se razdvaja u bočici

Ako primetite da se deo pudera u bočici odvojio od ostatka, to je znak da mu je prošao rok. Takav puder više nemojte koristiti jer može da izazove loše reakcije na koži.

Imate samo jedan puder

Ako uvek koristite isti puder, onda sigurno u jednom delu godine izgledate loše. Ista nijansa ne može odgovarati vašem letnjem i zimskom tenu, čak i ako se ne sunčate, jer sunce ne možete u potpunosti da izbegnete. Nabavite bar dva pudera različitih nijansi.

Izvor: Super žena/Index.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.