Živojinović ne prihvata ulogu favorita

BEOGRAD, 14. novembra 2010. (Beta) - Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović rekao je da pripreme za duel sa Francuskom u finalu Dejvis kupa teku po planu.
 
Živojinović je u intervjuu agenciji Beta rekao da su pripreme počele već dan posle pobede nad Češkom u polufinalu Dejvis kupa i dodao da u TSS imaju dovoljno iskustva da se izbore sa izazovima koje nosi domaćinstvo završnog događaja teniske sezone.

Meč, koji će se održati od 3. do 5. decembra u Beogradskoj areni, za Srbiju će biti istorijski, pošto je već samim plasmanom u finale ostvaren najveći uspeh u Dejvis kupu.

Dobra vest, sa rezultatske strane, u meču protiv Francuske jeste povreda najboljeg francuskog igrača Žo-Vilfreda Conge, 13. tenisera sveta, koji će propustiti meč sa Srbijom. Ta činjenica i prednost domaćeg terena Srbiji daju dobre šanse za uspeh, ali prema rečima Živojinovića ne i ulogu favorita.

"U finalu nema izrazitog favorita. Obe ekipe su kvalitetne, nisu slučajno u finalu, ali je tačno da imamo prednost zato što igramo u Beogradu pred našom publikom", rekao je Živojinović agenciji Beta.

Pogledajte još