Srbija izgubila od Italije

BEOGRAD, 13. novembra 2010. (Beta) - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Italije sa 0:3 (20:25, 15:25, 22:25), u meču za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu u Tokiju. 

Srbija će sutra igrati sa Nemačkom za sedmo mesto na šampionatu.

Meč je trajao 68 minuta u dvorani "Metropoliten" pred oko 700 gledalaca.

Utakmicu je odlucila bolja igra Italijanki u završnici setova, kada je odbojkašicama Srbije nedostajalo koncentracije.

U prvom setu, Srbija je vodila sa 6:3 i 8:5, ali su zatim Italijanke izjednačile i preuzele vodjstvo. Borba poen za poen vodila se do 19:18 za Italiju, kada su, najviše zahvaljujući sopstvenim greškama, Italijanke serijom 5:0 rešile prvi set u svoju korist.

Od pocetka drugog seta Italijanke su vodile i na oba tehnička odmora imale prednost od četiri poena. Ponovo je Srbija u finišu seta napravila nekoliko vezanih grešaka, što je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf Italije u drugom setu, za vodstvo od 2:0.

Srbija je odlicno pocela treći set i vrlo brzo stekla prednost od pet poena. Na drugom tehničkom odmoru, ipak je Italija imala poen
prednosti. Ponovo su odbojkašice Srbije napravile nekoliko grešaka, koje su donele prednost Italiji i maksimalnu pobedu od 3:0.

Srbija: Nikolić (4), Brakočević (3), Malagurski (7), Krsmanović (7), Majstorović (1), Molnar (6), Antonijević, Vešović (2), Ognjenović (2), Veljković, Rašić (8), Ćebić.

Italija: Barćelini, Krisanti, Rondon, Di Julio, Kardulo, Ortolare (5), Pićinini (12), Arigeti (11), Lo Bjanko (3), Del Kore (8), Boseti (1), Doli (15).

Pogledajte još