Magazin "Diplomacy&Commerce Croatia" proslavio drugi rođendan

Magazin "Diplomacy&Commerce" obeležio je drugu godinu postojanja u Hrvatskoj. Proslava je upriličena u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Ovim povodom okupio se veliki broj zvanica iz diplomatskog, poslovnog i javnog života Hrvatske. Između ostalih, zabavi su prisustvovali američki ambasador u Hrvatskoj Robert Kohorst, francuski amabsador Gael Francois Veyssiere, ambasadorka Srbije Mira Nikolić, ambasaodrka Švedske Diana Helen Madunic, ambasador Austrije Josef Markus Vuketich, predstavnici ambasada Albanije, Slovenije, Australije, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, direktor AHK Sven Torsten Pothof, predsednik SLO CRO Poslovnog kluba Saša Muminovič, predsednik Švajcarskog poslovnog kluba Ivica Jakić, predsednica International women club-a Džener Pešut, predsednica Francuko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Višnja Ježić Sorić, Hrvoje Grenac, šef pravnih poslova UTPUH-a, Martina Sokač Saraga, direktorica Sektora za komunikacije HGK, Krešimir Macan, Duško Ljuština, Nenad Korkut, predstavnici brojnih kompanija, agencija, udruženja i brojni poslovni saradnici...

Izvršni direktor "Diplomacy&Commerce Hrvatska" Boban Spasojević podsetio je na brojne izazove sa kojima se magazin susretao od počeka rada, ali i otkrio da nakon dve godine beleži uspeh kod čitalaca.

- Postali smo prepoznatljiv brend kod onih kojima se obraćamo, a to nam je najvažnije - da nas traže i interesuju se za ono što tek planiramo - izjavio je Spasojević i reč prepustio Robertu Čobanu, direktoru kompanije direktor "Color Media Communications" koja publikuje magazin.

- Bio je mart 2016. kada je izašao prvi broj magazina 'Diplomacy & Commerce' u Beogradu. U novembru sledeće godine pokrenuli smo 'D&C Croatia'. U međuvremenu pokrenuli smo 'D&C Austria' u februaru ove godine i 'D&C Slovenia' u septembru. Na proleće sledeće godine planiramo izlazak 'D&C Greece'. Kao što vidite - 'Diplomacy & Commerce' postao je velika regionalna operacija. Za tri dana biće 30 godina od pada Berlinskog zida, videli smo da nije došlo do 'Kraja istorije' kako je to predvieo Frencis Fukojama, ali ja duboko verujem da su vrednosti 'Zapadne civilizacije' - demokratija, nezavisni mediji i slobodno tržište - ono što delimo svi na prostoru između Beča i Atine - rekao je Čoban.

Događaj je počeo svečanim defileom članova Academia Cravatica, jedine ustanove u Evropi i svetu koja se duže od 20 godina bavi proučavanjem, čuvanjem i unapređivanjem kravate kao hrvatske i svetske pokretne kulturne baštine i promoviše Hrvatsku kao domovinu kravate.

Autor: Nadlanu.com
Foto: D&C

Pogledajte još