Odbojkašice Srbije osme na SP u Japanu

BEOGRAD, 14. novembra 2010. (Beta) - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije takmičenje na Svetskom prvenstvu u Japanu je završila na osmom mestu, pošto je u nedelju u Tokiju u utakmici za sedmo mesto izgubila od Nemačke sa 1:3 u setovima (25:20, 21:25, 22:25, 23:25).

U meču koji je trajao sat i 45 minuta, najefikasnija u timu Srbije bila je Jovana Vesović sa 19 poena, 12 je postigla Jovana Brakočević, a poen manje Nataša Krsmanović. Nemačku je do pobede predvodila Margareta Kozuh sa 29 poena. 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da osvajanje osmog mesta na Svetskom prvenstvu nije neuspeh, ali da bi turnir u Japanu mladim igračima trebalo da posluži kao iskustvo za naredna velika takmičenja.

"Nemam primedbu na želju i borbenost protiv Nemačke, ali posle poraza u prethodnim mečevima, utakmice za plasman od 5. do 8. Mesta nismo igrali sa žarom kojim bismo igrali u polufinalu. Nije neuspeh biti medju osam na svetu, iza nas su Poljska, Holandija i Kina", rekao je Terzić.

Selektor Srbije smatra da je njegova ekipa trebalo bolje da odigra drugi deo šampionata i da bi Svetsko prvenstvo u Japanu mladim igračima trebalo da posluži kao iskustvo.

"Mogli smo malo bolje da igramo drugi deo šampionata, relativno lako smo gubili neke utakmice, ali atmosfera u ekipi, način igranja, motiv i želja se menjaju kada vidiš da ti je falilo malo za finale, ali ipak igraš za plasman. Ne bi trebalo da bude tako, imamo puno mladih igrača koji nisu igrali na SP i kojima svaka utakmica treba da bude dokazivanje", dodao je on.

Pogledajte još