Tri sedmice sa 400 paukova

MELBURN, 15. novembra 2010. (Beta-AFP) - Jedan Australijanac provešće tri sedmice u društvu više stotina paukova, u izlogu svoje radnje u Melburnu, kako bi sakupio novac u dobrotvorne svrhe.

Nik Le Suef će jesti, spavati i raditi u društvu više od 400 paukova, uključujući vrste čiji je ujed potencijalno smrtonosan. Kako bi sakupio 50.000 dolara, australijski avanturista će trpeti društvo pauka koji liči na tarantulu i ima prečnik između 20 i 30 centimetara, kao i vrste koji liči na crnu udovicu i čiji ujed može da ubije.

"Malo sam lud što ovo radim. Neki pauci su smrtonosni, ali dugo nije bilo smrtnog ishoda pošto je postoji protivotrov. Ali, znam da neću biti ujeden", kazao je Le Suef. "Već su me ujedala zmije, ubadale raže i druge opasne ribe, ali pauci nikada", dodao je. Prema njegovim rečima, pauci će pažnju usmeriti na bubašvabe i skakavce koji će im u izlogu biti hrana. Le Suef je planirao da već počne avanturu sa 400 insekata, ali su neki od paukova pojeli svoje srodnike, zbog čega će biti zamenjeni novima.

Pogledajte još