Bavarska muzika i takmičenje u držanju krigli na bini Novosadskog Oktoberfesta

Otvaranjem drvenog pivskog bureta, na sada već tradicionalan način, otvoren je i četvrti “Novosadski Oktoberfest” 18. oktobra u Master hali Novosadskog sajma.

Ovogodišnjoj ceremoniji otvaranja pivskog bureta prisustvovali su: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada; Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam APV; Martin Knap, direktor Nemačko-srpske privredne komore; Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma i Robert Čoban, predsenik Color Press Grupe.

“Novosadski Oktoberfest” je i ove, kao i prethodne tri godine, napunio Master halu Novosadskog sajma i svake godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

Festival je organizovan uz podršku Grada Novog Sada, Nemačko-srpske privredne komore, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Turističke organizacije Novog Sada.

Pored piva, kobasica i pereca, dve večeri Novosađani su mogli da uživaju i u bogatom muzičkom programu u sklopu kog su nastupila neka od najpopularnijih imena regiona. Glavne zvezde Novosadskog Oktoberfesta 2019 bili su: “Blaža i kljunovi”, “Atomsko sklonište”, “Van Gogh”, “Zbogom Brus Li”, “Ortodox Celts”, “Jura Stublić i Film”, “Električni orgazam”, "Dejan Petrović i Big Band" i mnogi drugi.

Pored svega toga, Novosađani i Novosađanke, kao i gosti našeg grada i festivala odmerili su snage i takmičili su se obe večeri u držanju krigli punih piva na bini Oktoberfesta, a zabavna dobrodošlica posetiocima bila je i Bavarska muzika koja se orila iz Master centra.

Pogledajte još