EMOTIVNA FOTO ISPOVEST OLIVERE BALAŠEVIĆ: Bila sam beba kad smo nekoliko dana stanovali na klupi pred Gradskom kućom

Olivera Balašević, supruga novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, otvorila je svoj profil na Instagramu. Nakon što je pozdravila "Internet Planetu", rešila je da pratiocima otkrije detalje iz svog života u rodnom Zrenjaninu.

- Bila sam beba kad smo nekoliko dana stanovali na klupi pred Gradskom kućom, u maminom naručju, delivši ga s bratom... Zrenjanin, 1959. godine - napisala je Olja kraj fotografije snimljene ispred Gradske kuće u svom rodnom gradu.

- Polasku u školu radovala sam se najviše zato što ću imati svašta svoje: svoju olovku, svoju svesku, svoju gumicu. Svoj bukvar! Svoju nasleđenu torbu bez drške sa pokvarenim cibzarom. I još puno toga svog. Ali, otkrivši začas šta sve imam, škola je krenula da me iz dana u dan uči šta sve nemam... Učiteljica je objašnjavala kako ne stigne ni kaficu da srkne, a već je kolege zovu da smiruje svoje đake, pri čemu sa prozora zbornice samo traži grupu dečaka i dve male pesnice koje kose sve oko sebe. I mada je taj opis definitivno bio malo uveličan, ipak sam se nadala da će se mojoj mami dopasti... - napisala je Olivera uz set fotografija snimljenih u dvorištu O.Š. Vuk Karadžić koju je pohađala.

- Časovi fizičkog u nižim razredima pre liče na najveći mogući veliki odmor. I naša učiteljica Jagoda znala je da joj nije potrebno više od jedne lopte za igru između dve vatre da bi ispunila nastavni plan i program, pa je obično svoj doprinos tome davala tako što bi solidarno prestojala po strani, pljesnuvši rukama tek kad bi galama postajala nesnosna... - prisetila se Olivera đačkih dana.

Olivera nikada nije skrivala da je odrasla u teškim uslovima, te da joj je upravo majčina borba da njoj i bratu podari lepši život oduvek bila inspiracija. Koliko je škola bila važna u odrastanju male Olje svedoči i činjenica da je bila profesorka fizičkog vaspitanja u jednoj novosadskoj gimnaziji.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još