Francuska nema velikog igrača

PARIZ, 15. novembra 2010. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Loran Blan rekao je da u njegovoj ekipi nema nijednog "velikog" igrača.

"Trenutno nemamo nijednog 'velikog' igrača u našoj reprezentaciji", rekao je Blan za AP.

On smatra da su samo fudbaler Čelsija Floran Maluda i Frank Riberi iz minhenskog Bajerna blizu tog nivoa, a da je Samir Nasri iz Arsenala "na putu da im se priključi".

"Imamo nekoliko igrača u velikim klubovima, koji su možda u procesu da postanju dobri fudbaleri. Moramo da budemo strpljivi i da im pomognemo da se razviju", rekao je on.

"Ako se tri ili četiri igrača dobro razviju u velikim klubovima dobićemo dobru podlogu i to bi bio prvi korak. Ali, daleko smo od toga", dodao je Blan.

Francuska je osvojila Svetsko prvenstvo 1998. godine, a dve godine kasnije trijumfovala je na Evropskom. U tom timu igrali su fudbaleri koji su bili zvezde evropskih klubova - Didije Dešamp i Zinedin Zidan u Juventusu, defanzivac Milana Marsel Desai, igrači Arsenala Patrik Vijera i Emanuel Peti i napadač Milana Juri Djorkaef.

"Dvojica ili trojica naših igrača su prvotimci u najvećim evropskim klubovima... Riberi, Maluda i Samir Nasri, koji je postao ključan igrač u Arsenalu", rekao je on.

Pogledajte još