Chapter 4 je jedina PR agencija iz Srbije u finalu za prestižnu evropsku nagradu Excellence Awards!

Kompanija Procter&Gamble sa brendom Pantene, i PR agencija Chapter 4, uz podršku agencije MediaCom, s projektom “Daj snagu” plasirali su se u finale za prestižnu evropsku nagradu “European Excellence Awards”, za najveća dostignuća u oblasti komunikacija i odnosa s javnošću.

Kampanja „Daj snagu“ istakla se u konkurenciji od preko 2.000 vrhunskih PR projekata najvećih svetskih kompanija. Istovremeno, ovo je jedini projekat iz Srbije koji je uspeo da se plasira u finale za ovu nagradu.

Kampanju „Daj snagu” u martu ove godine pokrenuli su brend Pantene i Ženski centar Milica, uz podršku kompanije Delez Srbija kako bi motivisali što veći broj građana da doniraju kosu za izradu perika za žene koje su u procesu hemioterapije izgubile kosu. U prvoj fazi kampanje prikupljeno je preko 20 kilograma kose. Kampanja prikupljanja kose se i dalje nastavlja sa ciljem da se prikupi još veća količina kose i obezbede dodatne perike. Sve žene koje prolaze kroz process hemioterapije mogu se prijaviti za periku putem sajta: www.dajsnagu.milica.org.rs.

-Ovakvi projekti nas sve izuzetno motivišu da pružimo maksimum zarad jasnog cilja. Zahvalni smo što, zajedno sa klijentima i partnerima, možemo da utičemo na pozitivne promene i da motivišemo ljude da se ujedine i pruže podršku. Posebna je čast kada najuglednijii evropski stručnjaci u oblasti komunikacija takođe uvide važnost ovakvih inicijativa. Ovo zapravo i nije prvi put da se nađemo rame uz rame sa navećim svetskim brendovima i agencijama u finalu za ovu prestižnu nagradu. To i nama daje snagu da nastavimo još odlučnije da pomeramo granice i damo doprinosi PR struci u Srbiji - izjavila je  Nevena Spasić, Senior PR Consultant, Chapter 4.

„Excellence Awards“ predstavlja najznačajnije priznanje u oblasti komunikacija koje se dodeljuje najboljim PR projektima na pet kontinenata. Ovogodišnja konkurencija u Evropi bila je izuzetno jaka, sa više od 2.000 prijavljenih projekata, od kojih je samo „Daj snagu“ predstavnik Srbije koji je uspeo da se plasira u finale, rame uz rame sa najvećim svetskim kompanijama, agencijama i brendovima.

Osnovni kriterijumi prema kojima žiri ocenjuje su: strateški pristup i razvoj projekta, integracija različitih komunikacijskih alata, inovacije/kreativnost, implementacija odnosno kvalitet komunikacije, rezultati i efikasnost.

Foto: Promo

Pogledajte još