Za utorak, 16. novembar 2010.

BEOGRAD, 16. novembra 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja srpski listovi bave se najviše posetom glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Beogradu, posledicama zemljotresa u Kraljevu, tekućim ekonomskim i političkim temama.

KURIR - Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković za električnu energiju duguje više od 23 miliona dinara, u tekstu "Mišković ne plaća struju" navedeno je da ova kompanija duguje novac za ukupno 77 mernih jedinica na teritoriji Beograda.

ALO - "Nađeno zlato u Srbiji" - u rudniku "Lece" nedaleko od Medveđe otkriveno je najveće nalazište zlata u Evropi, a hemijske analize su pokazale da se u jednoj toni olovnog koncentrata nalazi oko 160 grama belog zlata.

PRAVDA - DNK analizom utvrđeno da je lobanja koju su lovci našli u majilovačkoj šumi pripadala nestalom dečaku Đorđu Andrejiću. "Katarina Rebrača puštena iz pritvora" - Viši sud je ukinuo pritvor bivšoj manekenki koja posle sedam meseci napustila Centralni zatvor.

BLIC - O dvostrukom ubistvu ispred restorana "Madera" drugarice ubijene Milice Dapčević kažu "Molile smo Milicu da te večeri ne ide u 'Maderu'". O ideji predsednika Srbije Borisa Tadića o promenama u vladi u tekstu "Vladu smanjuju na 15 resora".

VEČERNJE NOVOSTI - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc tvrdi "Mladić se krije u Srbiji". Iz crne hronike "Lobanja je dečakova". List piše i "Terziću dva meseca" i "Rebrača na slobodi".

DANAS - O poseti glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Srbiji u tekstu "Mladić ima podršku". Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin kaže za list da "Bošnjačke stranke treba da se ujedine". O reorganizaciji francuske vlade u tekstu "Kušner politički mrtav".

POLITIKA - Glavni tužilac Haškog tribunala poručuje "Istraga usmerena na Mladićeve jatake". O posledicama zemljotresa u Kraljevu u tekstu "Kraljevo danas kao veliko gradilište". Srpski ekonomski stručnjaci smatraju da je "Rekonstrukcija vlade nemoguća misija".

PRES - Dobitnik sedmice na lotou od 4,8 miliona evra na meti lopova u tekstu "Opljačkan loto milioner, ukrali mu 100.000 evra". O posledicama zemljotresa u Kraljevu pod naslovom "Zarađuju i na nesreći!" Glavni tužilac Haškog tribunala tvrdi "Ratko Mladić je u Srbiji, a možda i nije". Posle sedam meseci (Katarina) "Rebrača na slobodi".

Pogledajte još