Rebrača puštena iz pritvora

BEOGRAD , 16. novembar 2010. (FoNet) - Vlasnica dobrotvornog Fonda za prevenciju raka dojke Katarina Rebrača puštena je posle sedam meseci iz pritvora i braniće se sa slobode, kao i Slađana Mironija, koja je zajedno sa poznatom mankenkom optužena za zloupotrebu službenog položaja.

Odluku o puštanju Rebrače iz pritvora doneo je sudija koji vodi postupak, a na predlog njenog branioca i uz saglasnost zamenika višeg javnog tužioca i punomoćnika oštećenih, piše danas Politika.

Ona je iz pritvora puštena posle završetka glavnog pretresa, održanog u ponedeljak.

Katarina Rebrača je uhapšena 7. aprila, u svojoj kancelariji u Ohridskoj 16, zbog sumnje da je proneverila 37 miliona dinara iz fondacije za borbu protiv raka dojke koju je sama osnovala.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu na kojoj su, pored Katarine Rebrače i Mirjana Hristić (52), Slađana Mironija (46) i Rebračina majka Sandrina Bogunović (61). Protiv Tatjane Babac (38) tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja, podseća Politika.

One se terete da su od marta 2006. do aprila 2010. godine protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune dobrotvornog Fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Pogledajte još