#NovembarFest: Otvoren novosadski festival kobasice i čvaraka

Drugi “Novembar Fest” – Novosadski festival kobasice i čvaraka otvoren je juče na Novosadskom sajmu (Hala br. 6, ulaz iz Branka Bajića), i okupio je proizvođače mesa i suhomesnatih proizvoda iz celog regiona.

Još iz vremena SFRJ navikli smo u novembru na mirise svežih čvaraka i drugih mesnih đakonija – a građani Novog Sada i njihovi gosti sada imaju i priliku da sve to i probaju.

Osim ukusnih zalogaja, gosti festivala mogu da uživaju i u bogatom muzičkom programu. Sinoć je na bini nastupio tamburaški sastav "Besane noći", nakon čega je usledio i koncert “Garavog sokaka”.

Festival se nastavlja i danas, kada nas očekuje oosebna atrakcija - takmičenje u pravljenju kobasica gde će svoja umeća ukrstiti timovi – vojvođanskih sela, novosadskih kvartova, medija, kompanija i sportskih klubova. Od muzičkog programa tokom dana imaćemo prilike da uživamo u nastupu Meškarki sa tradicionalnom slovačkom muzikom, nakon kojih će nastupiti tamburaški sastav "Aurelius", a potom, od 21 čas i legenda tamburaške muzike - Zvonko Bogdan.

Trećeg dana festivala, u nedelju, 17. novembra, osim tamburaške muzike i takmičenja u pravljenju kobasica, od 18 časova, očekuje nas Disnotor večera (All inclusive) po ceni od samo 1.200 dinara uz pratnju tamburaša. Na večeri će se služiti kao predjelo sveži čvarci, sir i pogačice od svežih čvaraka; kao prvo jelo - pečena džigerica; za salatu - turšija; a drugo jelo biće - pečena kobasica i krmenadla, dok će se kao desert služiti krofne.

Tokom tri dana festivala na ulaz je BESPLATAN do 18 časova, nakon čega će se naplaćivati. Karte za večernje termine mogu se kupiti preko Gigstix sajta već od 200 dinara.

Festival organizuje kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Best Fest, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Sve detalje programa možete saznati na sledećem linku: www.communications.rs/novembarfest2019

Pogledajte još