PREVRĆE OČIMA, NAPUŠTA PROSTORIJU: Snežana Dakić otvoreno o problemima sa kojim se suočava kao roditelj

Snežana Dakić majka je trinaestogodišnje devojčice Laure, a sada je otvoreno progovorila o problemima sa kojima se susreću roditelji.

Naime, ona je podelila poduži status vezan za odnose roditelja i naslednika koji su u tinejdžerskom dobu.

- Kada dođe vreme za škakljive teme : o telesnim promenama, zaljubljivanju, prvom poljupcu ili svađi sa drugaricom, naši tinejdžeri obično odbijaju da nas saslušaju: Prevrću očima, pokrivaju se ćebetom preko glave, napuštaju prostoriju ili naprosto zapuše uši. To je sasvim normalna reakcija za njihov uzrast. Važno je odabrati pravi momenat za priču: kada su opušteni i dobro raspoloženi, kada niste u prepirci ili u sukobu - počela je Snežana u svojoj objavi na društvenim mrežama, pa nastavila:

- Najbolje je kad se oni otvore i iniciraju temu, tada su najspremniji za razgovor. Tada ih obavezno saslušajte, bez prekidanja i kritike. A tek potom recite svoje mišljenje. Iako će nam često izgledati kao da pričamo u prazno i da naši saveti i uputstva na njih ne ostavljaju nikakvog traga, posle određenog vremena primetićete da su ih usvojili kao deo svog stava i ponašanja.

- Dakle, ne poričite njihovu reakciju otpora, ona dolazi zbog stida, ali ne odustajte od razgovora. I te kako vredi - završila je voditeljka.

Ova njena objava izazvala je mnoštvo poruka, te ima onih koji se ne slažu sa Snežanom, kao i onih koji podržavaju njeno mišljenje.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: snezanadakic/Instagram

Pogledajte još