Sazrelo vreme za rekonstrukciju vlade

BEOGRAD, 16. novembra 2010. (Beta) - Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je u utorak da je sazrelo vreme da se unutar vladajuće koalicije pokrenu razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Dulić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Demokratska stranka, čiji je funkcioner, i ranije inicirala to pitanje, a da su u ovom trenutku i drugi koalicioni partneri spremni za to.

"Ukoliko razgovori šefova partija koalicije dovedu do zaključka da neki ministri nisu ispunili svoje zadatke, logično je da se njihova mesta dovedu neki drugi ljudi", rekao je Dulić i istakao da je sledeća godina predizborna, kada se sabiraju rezultati i pravi analiza rada.

I potpredsednik Demokratske stranke i ministar odbrane Dragan Šutanovac smatra da je ideja o rekonsrukciji Vlade Srbije "dobra i kvalitetna".

"Ideja o rekonstrukciji je dobra i kvalitetna ideja, svakako da bi svi želeli da vlada bude operativnija. Bitno je reći da moramo da cenimo kakav je rad vlade bio, a ne sama činjenica da treba da se smanji broj ili da se neki ministri promene", rekao je Šutanovac u Nišu gde je prisustvovao proslavi Dana Kopnene vojske.

Pogledajte još