Tri srpska pisca u izboru za nagradu IMPAK Dablin

BEOGRAD, 16. novembra 2010. (Beta) - Dela srpskih pisaca Srđana Valjarevića, Vide Ognjenović i Vladislava Bajca našla su se u širem izboru za jednu od najznačajnijih svetskih književnih nagrada "IMPAK Dablin" (IMPAC Dublin Literary Award).

U širem izboru za to priznanje našli su se romani "Komo" Srđana Valjarevića, "Preljubnici" Vide Ognjenović i "Hamam Balkanija" Vladislava Bajca, saopšteno je iz beogradske izdavačke kuće "Geopoetika" koja je objavila ta dela na engleskom jeziku, u ediciji "Srpska proza u prevodu".

Po prvi put u istoriji jugoslovenske i srpske književnosti tri srpska autora istovremeno su ušla u širi izbor za jednu od pet najznačajnijih svetskih književnih nagrada, zahvaljujući prevodima njihovih dela na engleski jezik, naveo je izdavač.

Među 162 knjige na listi za nagradu "IMPAK Dablin" koja je objavljena 15. novembra našla su se dela uglednih svetskih pisaca poput Margaret Atvud, Pola Ostera, Dena Brauna, Orhana Pamuka, Vilijema Trevora, Karlosa Ruisa Safona i mnogih drugih.

Pogledajte još