#NovembarFest: Zvonko Bogdan oduševio publiku na novosadskom festivalu kobasice i čvaraka

Drugi “Novembar Fest” – Novosadski festival kobasice i čvaraka traje još danas na Novosadskom sajmu i okupio je proizvođače mesa i suhomesnatih proizvoda iz celog regiona.

Još iz vremena SFRJ navikli smo u novembru na mirise svežih čvaraka i drugih mesnih đakonija – a građani Novog Sada i njihovi gosti sada su u prilici da sve te đakonije i probaju.

Osim ukusnih zalogaja, gosti festivala mogu i da uživaju i u bogatom muzičkom programu. Prve večeri, posetioce je zabavljao tamburaški sastav "Besane noći", nakon čega je usledio i koncert “Garavog sokaka”.

Drugog dana festivala, posebna atrakcija bilo je takmičenje u pravljenju kobasica gde su svoja umeća ukrstili timovi – vojvođanskih sela, novosadskih kvartova, medija, kompanija i sportskih klubova.

Žiri u sastavu: Ivan Fece Firči, Tanja Banjanin, Goran Janićijević (kuvar) i Branislav Sekulić (Vrtlari) nakon probe svih pripremljenih kobasica doneo je odluku i nakon glasanja na trećem mestu našla se ekipa "Janjani", na drugom ekipa Kuvara ekonomske škole, dok su pobednici takmičenja "Bačkopalanačke zabijačke" koji su osvojili put na Kopaonik.

Od muzičkog programa juče su gosti su uživali u nastupu Meškarki sa tradicionalnom slovačkom muzikom, nakon kojih je nastupio tamburaški sastav "Aurelius", a potom i legenda tamburaške muzike - Zvonko Bogdan.

Trećeg dana festivala, u nedelju, 17. novembra, osim tamburaške muzike i takmičenja u pravljenju kobasica, od 18 časova, očekuje nas Disnotor večera (All inclusive) po ceni od samo 1.200 dinara uz pratnju tamburaša. Na večeri će se služiti kao predjelo sveži čvarci, sir i pogačice od svežih čvaraka; kao prvo jelo - pečena džigerica; za salatu - turšija; a drugo jelo biće - pečena kobasica i krmenadla, dok će se kao desert služiti krofne.

Tokom tri dana festivala ulaz je bio besplatan do 18 časova, nakon čega se naplaćivao po simboličnim cenama.

Festival organizuje kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Best Fest, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Pogledajte još