Jovanović traži zalaganje protiv Kahe

BEOGRAD, 16. novembra 2010. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je da njegova ekipa ne može da preti Kahi Laboral u predstojećoj utakmici u Evroligi, ali da maksimalnim zalaganjem tokom celog meča može da se nada pobedi.

Košarkaši Partizanau sredu od 20.45 igraju u hali Pionir protiv španske Kahe Laboral, utakmicu petog kola Grupe A u Evroligi.

"Kaha je standardan učesnik Evrolige, poznat po dobroj selekciji igrača i sistemu rada koji je napravio trener Duško Ivanović. Pre početka važili su za favorita naše grupe. Aktuelni su šampioni Španije, o njihovoj snazi je suvišno pričati, tu su rezultati", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Jovanović je rekao i da njegova ekipa ne može da preti Kahi i da bi želeo da sutrašnja utakmica traje 40 minuta, pošto je svakoj ekipi teško da protiv španskog tima, tokom celog meča, izdrži jak ritam.

"Grupa je izjednačena i do poslednjeg kola se neće znati ko će u Top 16. Pretiti Kahi je maksimalno neozbiljno. Želim da utakmica traje 40 minuta, pa neka se u poslednjem napadu reši pobednik. Dobrim pristupom od prvog do poslednjeg sekunda se igraju evroligaške utakmice", rekao je on.

"Ako protiv takve ekipe izdržite jak ritam svih 40 minuta, onda možete da se nadate nečemu", dodao je trener Partizana.

Jovanović je pohvalio sistem rada trenera Kahe Ivanovića.

"Ove godine Kaha je ostala bez nekolicine igrača, ali doveli su nove. Sistem koji je uveo Ivanović je veoma važan. Doveli su (Dejvida) Logana i (Mirzu) Teletovića, a došao je i (Nemanja) Bjelica i (Dejan) Musli, kao ulaganje u budućnost kluba. Sistem je važniji od pojedinca, to svi poštuju i to donosi rezultate", rekao je on.

Kapiten Partizana Petar Božić je ocenio da bi bilo iznenadjenje da crno-beli pobede Kahu i ulogu favorita prepustio Špancima.

"Kaha je prvak Španije, pre početka takmičenja su bili favoriti u grupi za prolaz u Top 16. Mislim da ih dva iznenadjujuća poraza ne udaljavaju od tog plasmana. Bilo bi iznenadjenje da napravimo podvig i pobedimo. Prepustio bih im ulogu favorita, ali ne odustajemo od želje da maksimalnim zalaganjem možemo da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Božić.

Sve ulaznice za sutrašnju utakmicu su rasprodate.

Partizan i Kaha su u dosadašnjem toku takmičenja ostvarili po dve pobede i dva poraza.

 

Pogledajte još