Studenti nadležnima dali rok do četvrtka

BEOGRAD, 16. novembra 2010. (Beta) - Studenti tri fakulteta i dve više škole predali su u utorak pomoćniku ministra za visoko obrazovanje Slobodanu Jaukoviću zahtev da se svi visokoškolci koji su u prethodnoj godini ostvarili minimum 48 poena oslobode školarine i dali su nadležnima rok do četvrtka da odgovore.

"Mi smo im ostavili zahtev koji će biti prosleđen vladi i dekanima. Dali smo im rok do četvrtka, kada ćemo u slučaju neispunjenja našeg zahteva razmotriti nastavak štrajka", rekla je studentkinja Fakulteta političkih nauka Mia Popović.

Sastanku studenata Fakulteta političkih nauka, Geografskog fakulteta, Visoke strukovne škole elektrotehnike, Visoke strukovne poslovne škole i prorektora Univerziteta umetnosti sa Jaukovićem prisustvovali su i dekan Geografskog fakulteta i zamenica direktora Visoke strukovne škole elektrotehnike.

Ministarstvo prosvete najavilo je u utorak da će, zajedno sa fakultetima, razmotriti novi zahtev studenata pojedinih fakulteta Univerziteta u Beogradu da svi visokoškolci koji sakupe više od 48 bodova budu oslobođeni plaćanja školarine.

Pogledajte još