Završena rasprava o zakonima iz oblasti ekologije

BEOGRAD, 16. novembra 2010. (Beta) - Skupština Srbije završila je u utorak raspravu o amandmanima na Predlog zakona o meteorološkoj i hidrološkoj delatnosti i nekoliko zakona iz oblasti ekologije, a sednicu će nastaviti u sredu razmatranjem amandmana na Predlog zakona o turizmu.

Poslanici su završili raspravu o izmenama zakona o hemikalijama, biocidnim proizvodima, strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, zaštiti od buke u životnoj sredini, zaštiti prirode i o upravljanju otpadom.

Cilj donošenja zakona iz oblasti ekologije, kako su u raspravi naveli poslanici vladajuće Demokratske stranke, jeste usklađivanje zakona sa standardima Evropske unije.

Oni su naveli da će se primenom zakona omogućiti brže i efikasnije funkcionisanje privrede, lakše rešenje problema, kao i da će biti uklonjene nepravilnosti i nedostaci u toj oblasti.

Poslanici Demokratske stranke Srbije kritikovali su to što se u objedinjenoj raspravi raspravlja o zakonima koji su, prema njihovom mišljenju, veoma različiti. Radikali su se složili da oblast ekologije u Srbiji nije uređena, ali i istakli da je neće urediti ni pomenuti zakonski akti.

Pogledajte još