ČETIRI KORISNA SAVETA: Make-up trikovi za svež jutarnji izgled

Vrlo često onih osam sati sna su upravo ono što nam nedostaje i za čim čeznemo. Zato je veoma teško da se svakog jutra probudimo odmorne i sveže. Sva sreća, šminka je idealno i jednostavno rešenje za ovu vrstu problema.

Donosimo vam neke korisne make-up trikove za predeo oko očiju, koji će u trenu sakriti sve tragove nedostatka sna:

1. Izaberite pravu nijansu korektora

Korektor nam pomaže da prekrijemo podočnjake, posvetlimo predeo ispod očiju i daje našem oku svež i odmoran izgled. Ali ukoliko odaberemo pogrešnu nijansu, efekat može biti potpuno suprotan. Uz to, obratite pažnju i na strukturu korektora. Gusta formula, nikako nije pravo rešenje za ovaj predeo lica. Odlučite se za hidratantni korektor lagane strukture, koji će prekriti podočnjake, ali neće izgledati neprirodno. Nijansu korektora obavezno prilagodite podtonu svoje kože.

2. Isprobajte belu olovku

Nanesite belu olovku na donju vodenu liniju kapka i za tren ćete imati bistar pogled, što će vašem umornom oku vratiti svežinu.

3. Svetla senka u uglu oka

Kako je celom našem licu potreban highlight da bismo mu vratili prirodnu svežinu, isto je i sa očima. Nanesite svetlu senku u unutrašnji ugao oka, kako biste izgledale budno i sveže, a oku dali otvoreni wow efekat.

4. Uvijte trepavice

Uvijač za trepavice neizostavan je beauty alat u vašem neseseru. Pored toga, što uvijene trepavice otvaraju oko i čine vaš pogled zavodljivijim, daju vam i budan i odmoran izgled, pa ćete sa samo jednim slojem maskare izgledati sveže kao da ste kvalitetno spavali cele noći.

Ukoliko pratite ove beauty trikove uz veoma malo truda i minimalnu količinu šminke na posao ćete svakodnevno odlaziti besprekorno sveže.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.